“Being a fish out of water is tough, but that’s how you evolve.”

Kumail Nanjiani, 1978-…. Pakistaans-Amerikaanse acteur.

“I never learn anything talking. I only learn things when I ask questions.”

Lou Holtz, 1937-.... Coach.

“After climbing a great hill, one only finds that there are many more hills to climb.”

Nelson Mandela, 1918-2013. Voormalig President van Zuid-Afrika.

“Wat men moet leren doen, leert men alleen door het te doen.”

Aristoteles, 384-322 voor Chr. Grieks filosoof.

“You don’t learn to walk by following rules. You learn by doing, and by falling over.”

Richard Branson, 1950-.... Brits zakenman.

“There’s no shortcut to learning a craft; you just have to put the years in.”

Kylie Minogue, 1968-... Australisch zangeres en actrice.

“To ask the right question is already half the solution of a problem.”

Carl Gustav Jung, 1875-1961. Zwitsers psychiater.

“Only I can change my life. No one can do it for me.”

Carol Burnett, 1933-.... Amerikaans actrice.

“Om met succes te kunnen prijzen moet je met moed kunnen afbreken.”

D. de Girardin, 1804-1855. Frans schrijfster.

“Je hoeft niet de hele trap te zien, om de eerste stap te nemen.”

Martin Luther King Jr., 1929-1968. Amerikaans dominee.

“If you change the way you look at things, the things you look at change.”

Carl Gustav Jung, 1875 - 1961. Zwitsers psychiater.

“Je moet daar werken waar de energie naartoe gaat.”

L.J. Oudeman, 1954-... Theoloog, coach, therapeut.

“When people talk, listen completely. Most people never listen.”

Ernest Hemingway, 1899-1961. Amerikaans schrijver.

“The gem cannot be polished without friction, nor man perfected without trials.”

Confucius, 551-479 voor Chr. Chinees leraar, politicus en filosoof.

“By doubting we are led to question, by questioning we arrive at the truth.”

Peter Abelard, 1079-1142. Frans filosoof.

“Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.”

Michael Jordan, 1963-.... Voormalig Amerikaans basketbalspeler.

“In elke vrouw – in elke man zit een verlangen, groot of klein.”

Paul van Vliet, 1935 - ... Cabaretier. (uit: Misschien vannacht.)

“The most powerful weapon on earth is the human soul on fire.”

Ferdinand Foch, 1851-1929. Maarschalk van Frankrijk.

“Silence is one of the great arts of conversation.”

Marcus Tullius Cicero, 106 v.Chr.-43 v. Chr. Romeins filosoof en politicus.

“If you change the way you look at things, the things you look at change.”

Wayne Dyer, 1940-2015. Amerikaans schrijver en psychotherapeut.

aanmelden
vraag stellen

ons team

Op deze pagina treft u de mensen die de Coaching Academy International dragen en intensief samenwerken om te kunnen doen waar we hartstochtelijk in geloven: het duurzaam bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Margreet Rierink

directeur, opleider, mede-eigenaar

Ik startte begin 2003 met de opleiding tot coach. Niet om coach te worden, maar vooral omdat ik voelde dat er iets miste in mijn professionaliteit. Ik had destijds een eigen bureau voor communicatie en strategie en voor mijn gevoel ontbrak er iets in het contact met mijn opdrachtgevers. Met een coachopleiding zou ik dat hopelijk kunnen ‘fiksen’.

Na de eerste maand van de opleiding voelde ik me compleet van mijn sokken geblazen. Hemel, Dit leer ik nooit!

Met de moed der wanhoop voerde ik mijn gesprekken, schreef ik verslagen en zuchtte ik diep bij de feedback van mijn coach en van mijn mede-studenten. Maar het had me ook te pakken. Het was alsof er een nieuwe wereld voor me open ging. Een wereld waarin mensen heel anders met elkaar communiceren. Stoppen was geen optie. Nou ja, een enkele keer dan.

Coachen werd voor mij veel meer dan een vak. Ik ging het ervaren als een kunst en als een manier van in het leven staan.

Sindsdien voerde ik honderden gesprekken, ging ik meewerken, zowel achter de schermen, alsook als docent, kreeg ik een liefdesrelatie met de oprichter, Loek, en werd ik uiteindelijk mede-eigenaar. 

Inmiddels is onze organisatie zo ontwikkeld dat ik meer achter de schermen werk en me daarnaast weer focus op mijn eigen praktijk als coach en als rouwbegeleider en op mijn ontwikkeling tot analytisch counselor. Sporadisch werk ik nog mee als docent, vooral als het onderwerp mijn hart heeft, zoals bijvoorbeeld het coachen in crisis en bij rouw. Ook superviseer ik studenten als zij daarom vragen. Daarnaast geef ik trainingen in professionele communicatie en heb ik mijn creatieve werk weer opgepakt. 

Je zou bijna denken dat ik geen prive-leven meer heb, maar niets is minder waar. En ook dat is rijk gevuld.

meer lezen...

Jorien Kruse

opleider, Gildecoach

In 2010 ging ik in het kader van mijn eigen ontwikkeling naar een coach. Wat een waardevolle ervaring was dat! Door de coachgesprekken ontdekte ik dat ik me liet leiden door wat ik dacht dat anderen belangrijk vonden. Ik bleek mezelf  volledig voorbij te lopen en daar had ik eigenlijk wenig zicht op. Gaandeweg kwam ik weer in contact met mijzelf en met wat voor mij werkelijk belangrijk was. Dat coachtraject leidde ertoe dat ik een overstap maakte naar een andere baan. Een baan waarin het begeleiden van mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal stond.

Werk dat goed bij mij bleek te passen en waarin ik me vanaf 2012 via opleidingen bij de Coaching Academy International professionaliseerde.

In 2015 startte ik, na 18 jaar werken voor verschillende grote organisaties, mijn eigen coach- en adviespraktijk. Een beslissing waar ik nog steeds heel blij mee ben. Coachen geeft me energie, houdt me scherp en zet mij aan om mijzelf steeds te blijven ontwikkelen. Iedere ontmoeting is uniek en ieder mens is het waard om echt gezien te worden. Geen gesprek is hetzelfde. Dit blijft mij boeien en uitdagen.

Sinds een paar jaar ben ik opleider bij de Coaching Academy International. Met bijzonder veel plezier geef ik met Loek de Basisdag, verzorg ik een deel van de Leergang Professioneel coachen en ben ik meelezend opleider bij de Specialisatie Loopbaan- en Levensvragen. Daarnaast maak ik onderdeel uit van het Coachgilde van de opleiding. Dat betekent dat ik coaches-in-opleiding via een aantal gesprekken begeleidt in hun persoonlijke en professionele ontwikkelproces. De combinatie met mijn eigen praktijk en het werk voor de opleiding past me als een jas. Als mens en als professional kom ik zo helemaal tot mijn recht. 

meer lezen...

Yaron Loman

opleider, Gildecoach

In 2012 begon ik met mijn opleiding tot coach. Ik had toen al ruim acht jaar mijn eigen bedrijf in de interieurarchitectuur en hoopte dat het coachen mij zou helpen in het aansturen en leidinggeven van het personeel en de projectteams. Ik gaf ook heel duidelijk aan tijdens de opleiding dat ik geen coach wilde worden. Nee, coachen, dat was niets voor mij. Dat het helemaal anders zou lopen wist ik natuurlijk nog niet. Opnieuw acht jaar later heb ik grotendeels afscheid genomen van mijn onderneming en werk ik als coach, opleider, team- en procesbegeleider.

Hoewel coachen ondertussen een containerbegrip is met een enorme diversiteit aan kwaliteit en aanbod, is coachen voor mij het grootste goed in de ontwikkeling van de mens. Als ik kijk naar mijn eigen ontwikkeling voel ik nu een enorme gelaagdheid in mijzelf als mens, partner, vader en professional. Die gelaagdheid voelt even kwetsbaar als krachtig. En daarin sta ik ongelofelijk dicht bij mezelf. 

Coachen is een weg waarlangs ik ontwikkel en ook ‘a way of life’. Ontwikkelingsgericht coachen is niet meer iets wat ik doe, maar wat mij leeft. 

Vandaag de dag werk ik binnen de Coachen Academy als opleider (voor de groep) en als mee-lezende opleider (voor de individuele feedback). En achter de coulissen werk ik samen met mijn collega’s aan het continue verbeteren van de leer- en ontwikkelprocessen. Ik besef me goed dat ik met de keuze om een professionele coach te worden, mensen te begeleiden en op te leiden niet de makkelijkste weg heb gekozen, maar wel de meest dankbare en vervullende. Mijn eigen weg.

meer lezen...

Caroline van der Weijden

opleider

De ontwikkeling van mensen, zowel individueel als in groepen, vormt de rode draad in mijn leven. Dat fascineert me al een leven lang.  In 2002 werkte ik bij een business school waar alles vooral gericht was op kennis. De coaches aldaar kwamen uit de hoek van de klinische psychologie. Ik heb nooit het idee gehad dat dat een effectieve manier van coachen zou kunnen zijn. Zelf was ik meer geïnteresseerd in hoe de individuele ontwikkeling tot bloei kwam. Zo kwam ik in aanraking met de Coaching Academy.

Ik zie mezelf als een kritische, intuïtieve vragensteller. Het gaat me om vragen die ergens over gaan en waar je soms wat ongemakkelijk van wordt. Noodzakelijke vragen, om aan te scherpen en in beweging te komen, met als doel om te helpen ontwikkelen. Bij individuen en ook bij teams kijk ik wat ze eigenlijk willen laten zien en vraag ik me af wie ze eigenlijk (willen) zijn. Daarmee krijg ik zicht op hun potentie en daar ga ik mee aan de slag. Als coach en opleider put ik ook uit mijn jarenlange ervaring als muzikant en zanger: de techniek moet op orde zijn om te kunnen excelleren, maar het gaat om het laatste.

Sinds 2009 werk ik mee binnen de Coaching Academy, soms achter de schermen, maar vooral als coach, meelezende-opleider en inmiddels ook als opleider. Daarnaast werk ik in mijn eigen coachpraktijk met mensen en teams die vastlopen in hun leven of professionele stappen willen zetten en bereid zijn om daarvoor met zichzelf aan het werk te gaan. Ik doe wat ik het allerleukste vind en allerbeste kan: vragen stellen!

meer lezen...

Loek Oudeman

hoofdopleider, oprichter, mede-eigenaar

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik geboeid door mensen. Wie zijn ze? Wat boeit hen? Wat drijft hen? Ik ben nooit zo goed geweest in terloopse praatjes bij de bakker of op een borrel, maar ik ben helemaal in mijn element als het echt ergens over mag gaan. Als er ruimte is voor diepgang en ontwikkeling.

Overal en altijd, was en ben ik aan de slag geweest met mensen. Individuen, teams, complete organisaties.

Maar voor wat ik deed, was er nooit een etiket.

Tot begin jaren ’90 van de vorige eeuw. 

John Withmore gebruikte de term “coachen” voor de begeleidingsvorm die gericht was op het behalen van doelen. Zijn persoonlijke stijl was vooral gericht op het realiseren van traditioneel succes – hij kwam zelf uit de autosport – maar ik paste het coachen vooral toe als katalysator voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat was wat mij boeide, tot op de dag van vandaag.

In die tijd werd coachen opeens een trend en iedereen die voorheen consultant was, noemde zich nu opeens coach. Ik verlangde naar duidelijke professionele kaders en toen ik die niet kon vinden, besloot ik om zelf een opleidingsinstituut op te richten: de Coaching Academy International. Dat bestaat inmiddels 23 jaar. In al die jaren leidde ik met het team ruim 2000 mensen op, in-company of in onze eigen opleidingsruimte. Lang niet allen werden coach. Maar veruit de meesten integreerden het coachen hoe dan ook in wat ze deden: onderwijzen, opleiden, leiden, samenwerken, bemiddelen, verkopen, consultancy, omgang met patienten. Noem maar op. Velen van hen laten ons nog wel eens weten hoe de opleiding hun werken en leven heeft veranderd. Dat ontroert altijd.

Ik geloof nog altijd met hart en ziel in het ambacht, maar natuurlijk ging ik zien dat er ook vragen zijn, die via het coachen geen antwoord krijgen.

Sinds 2007 maak ik daarom studie van het therapeutisch werken op basis van het gedachtegoed van Carl Jung. Sinds 2012 begeleid ik vanuit onze eigen praktijk daarom niet alleen meer als coach en supervisor, maar ook als Jungiaans Analytisch Therapeut. 

Binnen de New Jung Academy, het jongere zusje van de Coaching Academy maken we werk van het “Jungiaans” begeleiden van mens en organisatie.

Ik voel me rijk en dankbaar dat ik werk doe waarin ik me dagelijks geïnspireerd weet door filosofen, theologen en zeer begaafde therapeuten en psychiaters. De menselijke psyche en de menselijke levenswandel vormen een mysterie dat mij blijvend diep ontzag inboezemt.

meer lezen...

Arine van Rijn

opleider, Gildecoach

Rond mijn 40ste levensjaar ontstond er een verlangen om professioneel iets te gaan doen met mijn grootste interesse: .menselijk gedrag.  Het volgen van de Basisdag bij de Coaching Aacdemy voelde als thuiskomen. De mensvisie raakte me, evenals de visie op het coachen. Het principe van gelijkwaardigheid, wat coaching onderscheidt van alle andere vormen van begeleiding, liet me niet meer los. Ik meldde me aan voor de LPC. Het bleef niet bij één leergang…

Ik ontdekte de rijkdom van ontwikkeling, professioneel én persoonlijk. Deze ontwikkeling ging (en gaat…) gepaard met vallen en opstaan, maar dwars door mijn worstelingen heen groeide ik langzaam maar zeker als mens en als professional. In 2019 behaalde ik mijn certificaat Vakmanschap.

Al bijna vier jaar ben ik met veel plezier meelezend opleider voor de Leergang Professioneel Coachen. Hier begeleid ik studenten bij het leggen van een solide basis in het prachtige ambacht. Iedere keer opnieuw ben ik verrast door dat wat in een paar maanden kan ontstaan. Ik geniet van de band die er ontstaat tussen mij en de studenten die ik in die periode van individuele feedback voorzie. De twee-jaarlijkse certificaatuitreiking is daarom ook voor mij steeds weer een hoogtepunt.

Binnen de Coaching Academy werk ik ook als Gildecoach.

In mijn werkzame leven coach ik binnen mijn eigen praktijk individuen en groepen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanvragen en rouw & verlies. Sinds kort organiseer ik ook retraites op locatie. Hier lijkt voor mij alles samen te komen: mijn liefde voor levensverhalen, zingeving en ontwikkeling – en dat alles in een zeer inspirerende omgeving.

meer lezen...