“Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.”

Confucius, 551-479 voor Chr. Chinees leraar, politicus en filosoof.

“Who looks outside, dreams – who looks inside, awakes.”

Carl Gustav Jung, 1875 - 1961. Zwitsers psychiater.

“The cave you fear to enter holds the treasure you seek.”

Joseph Campbell, 1904-1987. Amerikaans schrijver onderzoeker, specialist in mythes en sprookjes.

“All that I seek, is already within me.”

Louise Hay, 1926-2017. Amerikaans schrijfster.

“I am always doing that which I cannot do, in order that I may learn how to do it.”

Pablo Picasso, 1881-1973. Spaans kunstenaar.

“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.”

Walt Disney, 1901-1966. Filmproducent.

“The more you know yourself, the more patience you have for what you see in others.”

Erik Erikson, 1902-1994. Deens-Amerikaanse psycholoog.

“If it doesn’t agree with your spirit, let it go.”

G. Kent, 1975-... Amerikaans journaliste.

“Life isn’t about finding yourself, life is about creating yourself.”

George Bernard Shaw, 1856-1950. Iers toneelschrijver.

“An ounce of practice is worth more than tons of preaching.”

Mahatma Gandhi, 1869-1948. Indiaas politicus.

“There’s no shortcut to learning a craft; you just have to put the years in.”

Kylie Minogue, 1968-... Australisch zangeres en actrice.

“If your dreams don’t scare you they are not big enough.”

Ellen Sirleaf, 1938-.... President van Liberia (eerste vrouwelijke president van Afrika).

“Don’t judge each day by the harvest you reap but by the seeds that you plant.”

R.L. Stevenson, 1850-1894. Schots schrijver.

“The gem cannot be polished without friction, nor man perfected without trials.”

Confucius, 551-479 voor Chr. Chinees leraar, politicus en filosoof.

“To ask the right question is already half the solution of a problem.”

Carl Gustav Jung, 1875-1961. Zwitsers psychiater.

“Je hoeft niet de hele trap te zien, om de eerste stap te nemen.”

Martin Luther King Jr., 1929-1968. Amerikaans dominee.

“The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change.”

Carl Rogers, 1902-1987. Amerikaanse psycholoog en psychotherapeut.

“Om met succes te kunnen prijzen moet je met moed kunnen afbreken.”

D. de Girardin, 1804-1855. Frans schrijfster.

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always got.”

Henry Ford, 1863-1947. Amerikaans industrieel.

“Your mind will answer most questions if you learn to relax and wait for the answer.”

William S. Burroughs, 1914-1997. Amerikaans schrijver.

aanmelden
vraag stellen

ons team

Op deze pagina treft u de mensen die de Coaching Academy International dragen en intensief samenwerken om te kunnen doen waar we hartstochtelijk in geloven: het duurzaam bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Margreet Rierink

directeur, opleider, mede-eigenaar

Ik startte begin 2003 met de opleiding tot coach. Niet om coach te worden, maar vooral omdat ik voelde dat er iets miste in mijn professionaliteit. Ik had destijds een eigen bureau voor communicatie en strategie en voor mijn gevoel ontbrak er iets in het contact met mijn opdrachtgevers. Met een coachopleiding zou ik dat hopelijk kunnen ‘fiksen’.

Na de eerste maand van de opleiding voelde ik me compleet van mijn sokken geblazen. Hemel, Dit leer ik nooit!

Met de moed der wanhoop voerde ik mijn gesprekken, schreef ik verslagen en zuchtte ik diep bij de feedback van mijn coach en van mijn mede-studenten. Maar het had me ook te pakken. Het was alsof er een nieuwe wereld voor me open ging. Een wereld waarin mensen heel anders met elkaar communiceren. Stoppen was geen optie. Nou ja, een enkele keer dan.

Coachen werd voor mij veel meer dan een vak. Ik ging het ervaren als een kunst en als een manier van in het leven staan.

Sindsdien voerde ik honderden gesprekken, ging ik meewerken, zowel achter de schermen, alsook als docent, kreeg ik een liefdesrelatie met de oprichter, Loek, en werd ik uiteindelijk mede-eigenaar. 

Inmiddels is onze organisatie zo ontwikkeld dat ik meer achter de schermen werk en me daarnaast weer focus op mijn eigen praktijk als coach en als rouwbegeleider en op mijn ontwikkeling tot analytisch counselor. Sporadisch werk ik nog mee als docent, vooral als het onderwerp mijn hart heeft, zoals bijvoorbeeld het coachen in crisis en bij rouw. Ook superviseer ik studenten als zij daarom vragen. Daarnaast geef ik trainingen in professionele communicatie en heb ik mijn creatieve werk weer opgepakt. 

Je zou bijna denken dat ik geen prive-leven meer heb, maar niets is minder waar. En ook dat is rijk gevuld.

meer lezen...

Loek Oudeman

hoofdopleider, oprichter, mede-eigenaar

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik geboeid door mensen. Wie zijn ze? Wat boeit hen? Wat drijft hen? Ik ben nooit zo goed geweest in terloopse praatjes bij de bakker of op een borrel, maar ik ben helemaal in mijn element als het echt ergens over mag gaan. Als er ruimte is voor diepgang en ontwikkeling.

Overal en altijd, was en ben ik aan de slag geweest met mensen. Individuen, teams, complete organisaties.

Maar voor wat ik deed, was er nooit een etiket.

Tot begin jaren ’90 van de vorige eeuw. 

John Withmore gebruikte de term “coachen” voor de begeleidingsvorm die gericht was op het behalen van doelen. Zijn persoonlijke stijl was vooral gericht op het realiseren van traditioneel succes – hij kwam zelf uit de autosport – maar ik paste het coachen vooral toe als katalysator voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat was wat mij boeide, tot op de dag van vandaag.

In die tijd werd coachen opeens een trend en iedereen die voorheen consultant was, noemde zich nu opeens coach. Ik verlangde naar duidelijke professionele kaders en toen ik die niet kon vinden, besloot ik om zelf een opleidingsinstituut op te richten: de Coaching Academy International. Dat bestaat inmiddels 23 jaar. In al die jaren leidde ik met het team ruim 2000 mensen op, in-company of in onze eigen opleidingsruimte. Lang niet allen werden coach. Maar veruit de meesten integreerden het coachen hoe dan ook in wat ze deden: onderwijzen, opleiden, leiden, samenwerken, bemiddelen, verkopen, consultancy, omgang met patienten. Noem maar op. Velen van hen laten ons nog wel eens weten hoe de opleiding hun werken en leven heeft veranderd. Dat ontroert altijd.

Ik geloof nog altijd met hart en ziel in het ambacht, maar natuurlijk ging ik zien dat er ook vragen zijn, die via het coachen geen antwoord krijgen.

Sinds 2007 maak ik daarom studie van het therapeutisch werken op basis van het gedachtegoed van Carl Jung. Sinds 2012 begeleid ik vanuit onze eigen praktijk daarom niet alleen meer als coach en supervisor, maar ook als Jungiaans Analytisch Therapeut. 

Binnen de New Jung Academy, het jongere zusje van de Coaching Academy maken we werk van het “Jungiaans” begeleiden van mens en organisatie.

Ik voel me rijk en dankbaar dat ik werk doe waarin ik me dagelijks geïnspireerd weet door filosofen, theologen en zeer begaafde therapeuten en psychiaters. De menselijke psyche en de menselijke levenswandel vormen een mysterie dat mij blijvend diep ontzag inboezemt.

meer lezen...

Caroline van der Weijden

opleider

De ontwikkeling van mensen, zowel individueel als in groepen, vormt de rode draad in mijn leven. Dat fascineert me al een leven lang.  In 2002 werkte ik bij een business school waar alles vooral gericht was op kennis. De coaches aldaar kwamen uit de hoek van de klinische psychologie. Ik heb nooit het idee gehad dat dat een effectieve manier van coachen zou kunnen zijn. Zelf was ik meer geïnteresseerd in hoe de individuele ontwikkeling tot bloei kwam. Zo kwam ik in aanraking met de Coaching Academy.

Ik zie mezelf als een kritische, intuïtieve vragensteller. Het gaat me om vragen die ergens over gaan en waar je soms wat ongemakkelijk van wordt. Noodzakelijke vragen, om aan te scherpen en in beweging te komen, met als doel om te helpen ontwikkelen. Bij individuen en ook bij teams kijk ik wat ze eigenlijk willen laten zien en vraag ik me af wie ze eigenlijk (willen) zijn. Daarmee krijg ik zicht op hun potentie en daar ga ik mee aan de slag. Als coach en opleider put ik ook uit mijn jarenlange ervaring als muzikant en zanger: de techniek moet op orde zijn om te kunnen excelleren, maar het gaat om het laatste.

Sinds 2009 werk ik mee binnen de Coaching Academy, soms achter de schermen, maar vooral als coach, meelezende-opleider en inmiddels ook als opleider. Daarnaast werk ik in mijn eigen coachpraktijk met mensen en teams die vastlopen in hun leven of professionele stappen willen zetten en bereid zijn om daarvoor met zichzelf aan het werk te gaan. Ik doe wat ik het allerleukste vind en allerbeste kan: vragen stellen!

meer lezen...

Arine van Rijn

opleider, Gildecoach

Rond mijn 40ste levensjaar ontstond er een verlangen om professioneel iets te gaan doen met mijn grootste interesse: .menselijk gedrag.  Het volgen van de Basisdag bij de Coaching Aacdemy voelde als thuiskomen. De mensvisie raakte me, evenals de visie op het coachen. Het principe van gelijkwaardigheid, wat coaching onderscheidt van alle andere vormen van begeleiding, liet me niet meer los. Ik meldde me aan voor de LPC. Het bleef niet bij één leergang…

Ik ontdekte de rijkdom van ontwikkeling, professioneel én persoonlijk. Deze ontwikkeling ging (en gaat…) gepaard met vallen en opstaan, maar dwars door mijn worstelingen heen groeide ik langzaam maar zeker als mens en als professional. In 2019 behaalde ik mijn certificaat Vakmanschap.

Al bijna vier jaar ben ik met veel plezier meelezend opleider voor de Leergang Professioneel Coachen. Hier begeleid ik studenten bij het leggen van een solide basis in het prachtige ambacht. Iedere keer opnieuw ben ik verrast door dat wat in een paar maanden kan ontstaan. Ik geniet van de band die er ontstaat tussen mij en de studenten die ik in die periode van individuele feedback voorzie. De twee-jaarlijkse certificaatuitreiking is daarom ook voor mij steeds weer een hoogtepunt.

Binnen de Coaching Academy werk ik ook als Gildecoach.

In mijn werkzame leven coach ik binnen mijn eigen praktijk individuen en groepen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanvragen en rouw & verlies. Sinds kort organiseer ik ook retraites op locatie. Hier lijkt voor mij alles samen te komen: mijn liefde voor levensverhalen, zingeving en ontwikkeling – en dat alles in een zeer inspirerende omgeving.

meer lezen...