basisdag professioneel coachen

korte introductie

Coachen is een verzamelnaam voor veel verschillende soorten en stijlen van coaching. Tijdens de Basisdag Professioneel Coachen nemen we je mee in de stijl van coachen, die we al 25 jaar lang toepassen. Je kunt onze benadering het best karakteriseren als: ontwikkelingsgericht coachen.

basisdag professioneel coachen leren

Tijdens deze Basisdag raak je vertrouwd met de uitgangspunten en de visie van het ontwikkelingsgericht begeleiden. Ook doe je een eerste ervaring op met de gespreksstructuur – de Realisatiecurve 2.0 – die wij hebben ontwikkeld om zowel een enkel coachgesprek, alsook een heel coachtraject op een ontwikkelingsgerichte manier te voeren. Na de Basisdag mag en kun je met deze gespreksstructuur aan de slag.

De Basisdag Professioneel Coachen vormt samen met de Leergang Professioneel Coachen de Basisopleiding Professioneel Coachen (de Basisdag vormt hiervan het eerste deel). De Basisopleiding Professioneel coachen is door Nobco/EMCC in juli 2011 geaccrediteerd op EQA foundation niveau. Daarbij heb je de mogelijkheid om via onze opleiding ook de individuele accreditatie EIA te halen.

“De Basisdag Professioneel Coachen legt “letterlijk” de professionele basis onder een ontwikkelingsgerichte stijl van leiden, begeleiden en samenwerken.”

Tijdens deze intensieve opleidingsdag scherpen we aan wat – in onze visie – coachen is en wat het niet is, voor wie en onder welke voorwaarden coachen een zinvolle stijl van begeleiden, leiden of samenwerken is, en welke uitgangspunten en visies daaronder liggen.

basisdag professioneel coachen leren

inhoudelijke informatie

onze werkwijze

testimonials

basisdag professioneel coachen

basisdag professioneel coachen

De data waarop dit programma wordt gegeven, staan vermeld op de kalender van deze website.

Deelname aan de Basisdag Professioneel Coachen kost dan €525,- (excl. btw). Deze prijs is gebaseerd op zakelijke deelname. Koffie, thee, lunch, arrangementskosten en materialen zijn bij de prijs inbegrepen.
Deelnemers die de leergang zelf (uit privé-middelen) bekostigen, betalen €485,- (incl. btw). Wil je in aanmerking komen voor het privé-tarief? Lees dan de precieze voorwaarden hier.

De basisdag is onderdeel van de Basisopleiding Professioneel Coachen. Dit betreft een door EMCC/Nobco geaccrediteerde opleiding. Zij verplichten ons om te verifieren dat jouw voor-opleiding ten minste op MBO-niveau is. Mocht je niet aan de eisen van de gevraagde voor-opleiding voldoen, dan kun je gebruik maken van een EVC procedure.

De Basisdag Professioneel Coachen is het eerste deel van de Basisopleiding Professioneel Coachen. Deze Basisopleiding bestaat uit: de Basisdag Professioneel Coachen en de opvolgende Leergang Professioneel Coachen. De Basisopleiding Professioneel Coachen is door Nobco/EMCC op foundation niveau EQA geaccrediteerd. Daarbij heb je de mogelijkheid om via onze opleiding ook de individuele accreditatie EIA te halen.

De studiebelasting voor deze Basisdag bedraagt 12 uur. Dit betreft 7 contacturen tijdens de opleidingsdag, 3 uur verwerking van het geleerde (uitwerken aantekeningen en ervaringen) en tenminste 2 uren oefening met het toepassen van de geleerde gespreksstructuur.

Docenten tijdens de Basisdag zijn Sonja Rhemrev en Loek Oudeman. 

De Basisdag kan vervolgd worden met de aansluitende Leergang Professioneel Coachen.
Mocht een student elders al een coachopleiding gevolgd hebben, dan kan er (na deelname aan de Basisdag) in overleg met de opleiders afgestemd worden op welk niveau eventueel kan worden ingestroomd, danwel welke onderdelen uit de vervolgopleiding kunnen worden overgeslagen.
Bij opleidingen kun je een overzicht vinden die alle routes weergeeft die je kunt bewandelen. 

Je kunt je voor dit programma aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Als jouw aanmelding door ons is geaccepteerd via een persoonlijke mail, ben je zeker van een plek. Houd voor de zekerheid je ongewenste mailbox in de gaten, daar kan de bevestigingsmail nog weleens in belanden.