leerweg zelfbewust coachen – nieuw2023-09-14T09:19:45+00:00

starten met een coachopleiding

Als je wil starten met een coachopleiding is er keuze zat. Maar welke opleiding past het beste bij jou?
Wanneer je geen tot weinig ervaring hebt met coachopleidingen, dan start je binnen ons instituut bij het begin – de Basisopleiding Professioneel Coachen. Deze is door de NOBCO/Emcc op foundation niveau geaccrediteerd.

Dit traject bestaat uit twee onderdelen waarvoor je je apart moet aanmelden:

  1. de ééndaagse Basisdag Professioneel Coachen
  2. en de vierdaagse Leergang Professioneel Coachen.
Coaching Academy International opleidingsruimte
Coaching Academy International opleidingsruimte

leerweg zelfbewust coachen

basisdag

duur 1 dag
kosten € 525,- ex BTW (zakelijk tarief)
€ 485,- incl BTW (privé tarief)
toelatingseisen geen
data

Niets van zondag, 14 juli 2024 tot zaterdag, 14 maart 2026.

certificaat nee
vervolgen met Leergang Professioneel Coachen

leergang professioneel coachen

duur 4 dagen, verspreid over 4 maanden
kosten € 2350,- ex BTW (zakelijk tarief)
€ 2250,- incl BTW (privé tarief)
toelatingseisen basisdag
startdata Hieronder volgen alle data voor dag 1 per groep. Zie de kalender voor alle data per groep.

Niets van zondag, 14 juli 2024 tot dinsdag, 14 juli 2026.

certificaat ja, geaccrediteerd op foundation niveau
vervolgen met Leergang Zelfbewust Coachen, werken met tekeningen, Leergang Rouw- en Verlies

leergang zelfbewust coachen

duur 6 dagen, 3 ochtenden, verspreid over 10 maanden
kosten € 2350,- ex BTW (zakelijk tarief)
€ 2250,- incl BTW (privé tarief)
toelatingseisen basisdag
startdata Hieronder volgen alle data voor dag 1 per groep. Zie de kalender voor alle data per groep.

Niets van zondag, 14 juli 2024 tot dinsdag, 14 juli 2026.

certificaat ja, geaccrediteerd op foundation niveau
vervolgen met Leergang Zelfbewust Coachen, werken met tekeningen, Leergang Rouw- en Verlies
visie coaching academy international

wat heb ik dan geleerd?

Wanneer je geslaagd bent voor de basisopleiding professioneel coachen, dan…

  • heb je een geaccrediteerd certificaat op foundation niveau
  • kun je een coachgesprek structureren en effectief maken
  • heb je een professionele coachende attitude
  • kun je efficiënt luisteren, waarnemen, en feedback geven
  • kun je een veilige werkrelatie vormgeven die is gebaseerd op gelijkwaardigheid
  • kun je zien hoe coachen toegepast kan worden binnen leidinggeven en samenwerken
meer lezen...
Element voor visie coaching academy international

wat kan ik met mijn certificaat?

De NOBCO (de beroepsvereniging voor coaches in Nederland) heeft 3 van onze coach opleidingen geaccrediteerd op verschillende niveaus. Na het succesvol voltooien van de basisopleiding ontvang je een certificaat met een EQA-keurmerk op foundation niveau. Dit geeft je toegang om deel te nemen aan de Leergang Zelfbewust Coachen, op practitioner niveau. Maar je kunt ook losse onderdelen volgen zoals:

basisdag professioneel coachen

FAQ’s

Wat zijn de toelatingseisen?2022-06-27T13:46:04+00:00

Voor elke opleiding gelden specfieke toelatingseisen. Je kunt deze ook vinden op de pagina van de opleiding zelf, in het meest rechtse blok onder het kopje “toelating”.

basisdag

De basisdag is onderdeel van de Basisopleiding Professioneel Coachen. Dit betreft een door EMCC/Nobco geaccrediteerde opleiding. Zij verplichten ons om te verifieren dat jouw voor-opleiding ten minste op MBO-niveau is.

leergang professioneel coachen

Het is verplicht om voorafgaand aan de Leergang Professioneel Coachen deelgenomen te hebben aan de ééndaagse Basisdag Professioneel Coachen. Ook als je elders al een opleiding gevolgd hebt.

De LPC is daarnaast onderdeel van de Basisopleiding Professioneel Coachen. Dit betreft een door EMCC/Nobco geaccrediteerde opleiding. Zij verplichten ons om te verifieren dat jouw voor-opleiding ten minste op MBO-niveau is.

leergang zelfbewust coachen

Om deel te nemen aan deze Leergang is het verplicht dat je bij ons de Basisopleiding Professioneel Coachen hebt afgerond of elders een geaccrediteerde opleiding hebt afgerond op foundation niveau. In dat laatste geval spreken we van zij-instromen.

Dit betreft daarnaast een door EMCC/Nobco geaccrediteerde opleiding. Zij verplichten ons om te verifieren dat jouw voor-opleiding ten minste op HBO-niveau is. Je wordt ook toegelaten als je beschikt over een certificaat van een geaccrediteerde opleiding op Foundation-niveau. Mocht je bij ons een certificaat voor de Basisopleiding Coachen hebben behaald, dan hoef je niets meer aan te tonen.

Voor al deze opleidingen geldt: Mocht je niet aan de eisen van de gevraagde voor-opleiding voldoen, dan kun je gebruik maken van een EVC procedure.

Ik heb al ervaring met coachen is het mogelijk om op een hoger niveau in te stromen?2022-02-22T14:09:33+00:00

Wij gaan altijd uit van het principe dat aangesloten moet worden bij het niveau dat iemand al heeft, en dat mensen geen tijd en geld moeten investeren in onderdelen die ze al lang beheersen.

Mensen die elders al een coachopleiding hebben gevolgd, vragen we om in elk geval deel te nemen aan de Basisdag Professioneel Coachen. Ten eerste is deze noodzakelijk vanwege de introductie tot de Realisatiecurve, maar daarnaast biedt deze dag een goede gelegenheid voor de opleiders om zich een beeld te vormen van de wijze en het niveau waarop de deelnemer coacht. Na afloop kan dan een gesprek worden georganiseerd waarin deelnemer en opleiders kijken welke route het beste aansluit bij het huidige niveau en de ambities.

Ik ben benieuwd of de opleiding past bij mij en mijn ontwikkeldoelen. Is er een informatieavond waar ik bij zou kunnen aansluiten?2022-02-22T14:12:29+00:00

Wij zijn heel erg uitvoerig op onze webiste over inhoud, doelen en achtergronden van elk van onze opleidingen. Heb je daar al eens jouw licht op gestoken?

Wij organiseren al een paar jaar geen informatie-avonden meer.
In plaats daarvan schrijven geintereseerde deelnemers zich in voor de Basisdag Professioneel Coachen.

Als je hele specifieke vragen hebt, kun je die natuurlijk altijd per mail stellen om er – mogelijk, als dat handig lijkt – daarna nog even over te bellen.

Hoeveel tijd mag er zitten tussen mijn deelname aan de Basisdag Professioneel Coachen en het vervolg de Leergang Professioneel Coachen?2022-02-22T14:05:07+00:00

Het is het mooiste is als je binnen 3 maanden na de Basisdag kunt starten. Maar na een jaar mag het ook nog. Belangrijk is vooral dat je de kennis en de ervaring van de Basisdag levend houdt en paraat hebt als je start met de LPC.

Als ik de Basisopleiding Professioneel Coachen heb gevolgd, kan ik dan daarna aan de slag met een eigen coachpraktijk?2022-06-27T13:37:23+00:00

Ja, dat kan. Sterker nog, je kunt in Nederland een coachpraktijk beginnen zonder enige vooropleiding. Wij zijn er echter geen voorstander van (verbazingwekkend he :-). Mensen met de ambitie om een eigen coachpraktijk te starten, adviseren we om tegen het einde van de Leergang Professioneel Coachen rustig om zich heen te gaan kijken en links en rechts te “ventileren” dat ze onderweg zijn naar een eigen praktijk. Het kan ook wijs zijn om daarmee te wachten totdat de Leergang Zelfbewust Coachen met succes is afgerond.

Om dit vak echt op niveau te leren beheersen vinden wij persoonlijk een senior practitioner-niveau minimaal noodzakelijk, maar het is goed mogelijk om deze opleidingsroute te combineren met het langzaam opbouwen van je praktijk. Het een versterkt zelfs het ander.

Staat je vraag er niet tussen?
Bekijk hier alle veelgestelde vragen.

“Ik ben master practitioner NLP en had verwacht de Basisopleiding Professioneel Coachen makkelijk te kunnen overslaan. Ik ben blij dat me dat is afgeraden. Ik heb mezelf nog volop zien struikelen en ploeteren en heb ongelooflijk veel geleerd. Nu weet ik pas wat coachen is en wat het van me vraagt. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.”

waarom bij Coaching Academy International?

basisdag professioneel coachen

Wij zijn bij uitstek een opleiding die waarde hecht aan praktijk-ervaring. Daarom ligt er bij ons een uitgesproken focus op oefenen in de praktijk.

basisdag professioneel coachen

Wij houden onze groepen klein. Gemiddeld telt elke groep 8-10 deelnemers. Daardoor hebben we genoeg tijd en ruimte om de diepte in te gaan met onze studenten.

basisdag professioneel coachen

Wij werken vanuit het principe dat ieder mens uniek is. We maken onze begeleiding daarom op maat voor iedere, unieke student. Iedereen wordt individueel begeleid.

basisdag professioneel coachen

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd door de NOBCO/Emcc. Dit betekent dat ze een wereldwijd kwaliteitskeurmerk gekregen hebben door de beroepsorganisatie.

Meer lezen over onze werkwijze? Klik hier.

Ga naar de bovenkant